Zuid-Afrikaanse malvapudding (recept)

Het lekkerste toetje uit Zuid-Afrika is toch wel de malvapudding. Een zachte, zoete cake die lauwwarm het lekkerst is. En met dit recept maak je malvapudding eenvoudig zelf.

Ik at mijn eerste malvapudding tijdens mijn rondreis door Zuid-Afrika bij Abe’ at the Glass House in Graskop, een leuk restaurant met een geweldige eigenaar! Mocht je er gaan eten neem dan zeker ook de bobotie, mmmmmm.

Sinds een tijdje koken we met vrienden. Een leuke bezigheid en een gezellige avond, twee vliegen in Ć©Ć©n klap. Tijdens een Zuid-Afrikaanse avond besloten we het diner af te sluiten met malvapudding. Dit bleek het hoogtepunt van de avond te zijn. Hij was echt super lekker! Alsof er een engeltje over mijn tong piste :)

Wil jij deze lekkere malvapudding uit Zuid-Afrika thuis ook maken? Met dit recept kan dit heerlijke nagerecht niet mislukken. Het kost je 10 minuten voorbereidingstijd, 40 minuten oventijd en dan nog 10 minuten afwerkingstijd. Het recept is voldoende voor 6 personen.

Wat heb je nodig?

Voor de cake:

  • 150 gram suiker
  • 150 gram bloem
  • 50 ml melk
  • 2 eieren
  • 30 gram roomboter
  • 1 eetlepel abrikozenjam
  • 1 theelepel azijn
  • 1 theelepel baking soda
  • snufje zout

Voor de saus:

  • 300 ml slagroom
  • 150 gram roomboter
  • 150 gram suiker
  • 15 gram (1,5 zakje) vanillesuiker

Hoe maak je de malvapudding?

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Klop de eieren met de suiker tot een luchtig geheel. Voeg de melk en de jam toe en roer goed door.
Smelt in een steelpannetje de roomboter, voeg de azijn toe en roer goed door.
Voeg het botermengsel toe aan het eiermengsel. Meng alles goed oor elkaar.
Voeg de bloem, baking soda en een snufje zout toe.
Giet het mengsel in een ovenschaal en zet het 40 minuten in de oven.
Haal de cake uit de oven en laat ‘m afkoelen op een rooster.
Maak de saus door alle ingrediƫnten te verwarmen in een pannetje. Let op: zorg dat het niet gaat koken.
Leg de cake in een schaal en prik er gaatjes in.
Giet de saus over de cake en laat een minuut of 5 intrekken.
Snij de malvapudding in plakken en schep er nog een beetje saus overheen.

Geniet jou ete!

Dit recept voor Zuid-Afrikaanse malvapudding bewaren voor later? Pin het op Pinterest:

Recept malvapudding Zuid-Afrika | wereldgerecht | eten in Zuid-afrika | nagerecht Zuid-Afrika | Dessert Zuid-Afrika

Share: