Turkse stoofschotel (recept)
Als ik in het weekend veel tijd heb vind ik het heerlijk om te kokkerellen. Het maken van een stoofschotel geeft mij een huiselijk gevoel. De Turkse stoofschotel is een van mijn favorieten om te maken.Het huis ruikt dan helemaal naar de kaneel die aan dit recept wordt toegevoegd. Hou jij ook zo van stoofschotels? Dan moet je deze echt eens maken. Hoe je dat doet lees je hieronder.
Wat heb je nodig om deze Turkse stoofschotel te maken?
– 600 gram runderlappen
– 2 uien
– 1 rode paprika
– 1 aubergine
– 1 courgette
– 2 teentjes knoflook
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel kaneel
– 1 eetlepel paprikapoeder
Hoe maak je de Turkse stoofschotel?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij het vlees in blokjes, snipper de ui en hak de knoflook. Verhit wat olie in een braadpan en fruit de ui en de knoflook. Voeg het vlees toe en bak het aan. Voeg de kaneel, komijn en paprikapoeder toe en roer alles goed door. Voeg tenslotte de tomatenblokjes toe, meng alles door elkaar en zet de braadpan met deksel voor 2 uur in de oven. Of schep alles over in een ovenvaste schaal met deksel als je pan niet in de oven kan.
Snij de paprika, aubergine en courgette in blokjes, voeg deze toe en zet het geheel nog 30 minuten terug in de oven totdat de groenten gaar zijn.
Deze Turkse stoofschotel eet je het best met vers gebakken Turks brood.
Lezzetli yemek!
Ook lekker: Turkse sigara börek
Dit recept bewaren voor later? Pin het op je Pinterest-bord:
Smakelijk eten in het Turks is “Afiyet olsun”
en ik denk dat een Turks stoofpotje voor 99% betsaat uit kippen, schapen of geitenvlees
Afiyet olsun inderdaad…maar leuk bedacht toch, lezzetli yemek 😊
Alle soorten vlees worden gebruikt in stoofpot, ook rund.
Heb er nu ook 1 op staan met Rund voor vanavond.
Zonder kimyon en zonder tarçın (komijn&kaneel)
Persoonlijk nog nooit iemand kaneel zien gebruiken in de Turkse stoofpot, wie weet smaakt het geweldig.
Ik ga het eens proberen!