Thaise Pad Thai (recept)
Pad Thai is een van de meest bekende Thaise gerechten. In Thailand is Pad Thai op elke straathoek voor een (paar) euro verkrijgbaar. Het is een van mijn favoriete Thaise gerechten. Je eet het met vis, kip, varkensvlees of tofu.Tijdens een kookworkshop in Chiang Mai leerde ik hoe eenvoudig het is om zelf Pad Thai te maken. En met onderstaand recept voor 2 personen kun jij het ook.
Wat heb je nodig om Pad Thai te maken?
– 200 gram rijstnoedels
– 2 el plantaardige olie
– 80 gram kip, varkensvlees, vis of tofu
– 20 gram verse (Chinese) bieslook
– 50 gram taugé of kool
– 1 tl suiker
– 2 tl vissaus
– 2 el oestersaus
– 1 el tamarindepasta
– 3 teentjes knoflook
– 1 ei
Hoe maak je Pad Thai?
Kook de rijstnoedels.
Verwarm de olie en bak hierin de knoflook totdat de geur ervan vrij komt.
Voeg de kip/vis/tofu of het varkensvlees toe en bak tot dit gaar is.
Roer het ei er doorheen totdat het gestold is.
Voeg de vissaus, oestersaus en tamarindesaus toe en roer goed door.
Voeg de rijstnoedels toe en meng het geheel.
Voeg de taugé, kool en bieslook toe en bak deze even mee.
Eet smakelijk!
Dit recept bewaren voor later? Pin het op Pinterest.
Leave a Comment