Oostenrijkse Tiroler Gröstl (recept)

Naast dat Oostenrijk een geweldig mooi vakantieland is kun je er ook heerlijk eten. Een van mijn favoriete gerechten, naast apfelstrudel, is Tiroler Gröstl. Ooit ontstaan als kliekjesgerecht maar tegenwoordig een volwaardige maaltijd die vooral in de winter gegeten wordt. En ik heb het recept voor jou.


Als ik op wintersport ga eet ik minimaal één keer Tiroler Gröstl. Na een dag skiën vind ik niks zo lekker als een bord stevige winterse kost. Al wordt Tiroler Gröstl niet op een bord geserveerd maar in een pannetje. Het is vrij zware kost die goed te combineren is met een frisse krautsalat, die je al dan niet zelf maakt.

Lees ook: tips voor een stedentrip Wenen

Met dit recept geniet jij thuis van dit typisch Oostenrijks gerecht. Het kost je ongeveer 30 minuten om dit gerecht te maken. Het recept is voldoende voor 4 personen.

Wat heb je nodig om Tiroler Gröstl te maken?

  • 1 kilo aardappelen
  • 1 ui
  • 4 eieren
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 rookworst
  • 200 gram corned beef
  • 250 gram spekjes
  • 2 el majoraan
  • 4 el bieslook
  • 4 el peterselie
  • 2 el roomboter

Individuele reizen indonesië

Hoe maak je Tiroler Gröstl?

Schil de aardappelen en kook ze 15 minuten in de bouillon.
Snij de rookworst en de corned beef in blokjes.
Snipper de ui.
Laat de aardappels na het afgieten even afkoelen en snij ze in schijfjes.
Bak de aardappels in de roomboter en voeg de ui, rookworst, spekjes en corned beef toe.
Laat het geheel zo’n 8 minuten bakken.
Voeg bieslook en majoraan toe.
Bak de eieren (met de dooier heel) in een aparte pan.
Verdeel het aardappelmengsel over 4 borden en leg het ei erop.
Bestrooi met peterselie en serveer.

Guten apetit!

Misschien vind je dit ook lekker:

Marokkaanse gehaktballen
Siciliaanse pasta alla norma
Vietnamese saucijzenbroodjes

Dit recept bewaren voor later? Pin het op Pinterest:

Het overheerlijk winterse gerecht uit Oostenrijk, Tiroler Gröstl, maak je nu thuis in je eigen keuken met dit eenvoudig recept.

Share: