Griekse wraps met zelfgemaakte tzatziki en gekruide kippendij (recept)
Met stip op nummer 1 is Griekenland nog steeds mijn favoriete vakantieland. Een van de redenen daarvan is natuurlijk de Griekse keuken. De smaken, de verse producten en natuurlijk de tzatziki! Dus als je zin hebt in een heerlijke maaltijd met een mediterrane twist, dan zijn deze Griekse wraps de perfecte keuze.
Deze wraps zitten boordevol verse ingrediënten, waaronder mijn favoriete zelfgemaakte tzatziki, gekruide en gebakken kippendij, komkommer, tomaatjes en pittige rode ui. Ben je ook op zoek naar een vegetarisch Grieks recept? Probeer dan ook eens deze Griekse courgette burgers.
Griekse wraps met zelfgemaakte tzatziki en gekruide kippendij (recept)
Heb je weleens zelf tzatziki gemaakt? Het is super simpel en heel smaakvol! Voor deze Griekse wraps maken we ook zelf de tzatziki, de echte smaakmaker van dit recept. Begin met de tzatziki. Hoe eerder je deze maakt hoe lekkerder, dan kunnen de smaken goed intrekken.
Ingrediënten voor Tzatziki:
- 1 komkommer
- 200 ml Griekse yoghurt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel verse dille, fijngehakt
Ingrediënten voor Griekse kruidenmix:
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- 1 theelepel gedroogde peterselie
- 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn
- 1/2 theelepel gedroogde dille
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 theelepel uienpoeder
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel gemalen komijnzaad
- 1/2 theelepel gemalen korianderzaad
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel versgemalen peper
Ingrediënten voor de wraps:
- 400 gram kippendijen
- 2 eetlepels olijfolie + flinke scheut om in te bakken
- 4 grote tortillawraps (of 8 kleine)
- 200 gram Cherrytomaatjes, gehalveerd
- 1 Rode ui, in dunne ringen gesneden
- 1/2 komkommer, in dunne plakjes gesneden
Zo maak je de Griekse wraps:
- Rasp de komkommer en doe deze in een zeef. Strooi er een snufje zout over en laat het 15-20 minuten uitlekken. Dit helpt om het overtollige vocht uit de komkommer te krijgen.
- Knijp het overtollige vocht uit de geraspte komkommer en doe deze in een kom.
- Voeg de Griekse yoghurt, fijngehakte knoflook, olijfolie, citroensap en verse dille toe aan de komkommer. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- Dek de tzatziki af en zet deze in de koelkast terwijl je de rest van de wraps voorbereidt.
- In een kom meng je de overgebleven 2 eetlepels olijfolie met de ingrediënten voor de Griekse kruidenmix.
- Marineer de kippendijen in dit mengsel en laat ze minimaal 30 minuten in de koelkast staan.
- Verhit een braadpan met een flinke scheut olijfolie op middelhoog vuur en bak de kippendijen 6-8 minuten aan elke zijde, of tot ze gaar zijn en een goudbruin korstje hebben.
- Haal de kip uit de pan en laat deze even rusten voordat je hem in dunne plakjes snijdt.
- Verwarm de tortillawraps volgens de instructies op de verpakking.
- Leg een warme tortilla op een schoon werkoppervlak en besmeer deze met een royale laag zelfgemaakte tzatziki.
- Leg enkele plakjes gekruide kippendij op de tzatziki.
- Voeg dunne plakjes komkommer, gehalveerde cherrytomaatjes en rode uiringen toe.
- Als je van wat extra groen houdt, kun je ook wat verse sla toevoegen.
- Vouw de zijkanten van de tortilla naar binnen en rol deze strak op tot een wrap.
- Herhaal deze stappen voor de overige tortillawraps.
- Serveer de Griekse wraps direct
Kali órexi! Oftewel, eet smakelijk!
Wrap recepten
Ben je net als ik ook zo gek op recepten met wraps? Kijk dan ook eens op ‘aan tafel bij Anna’. Hier vind je nog een flink aantal recepten met wraps én een recept om ook zelf je wraps te maken.
Bewaar dit recept voor Griekse wraps op Pinterest:
Dit recept is bedacht, gemaakt en beschreven door Anna Kaptein.