Duitse flammkuchen (recept)
Op reis eet ik graag lokale gerechten. Zoals fried rice in Thailand of paella in Valencia. Tijdens een roadtrip in de Duitse Eifel kwam het er niet van om flammkuchen te eten, dus maakte ik dit zodra ik thuis kwam. Aangezien ik best een luie kok ben heb ik gekozen voor kant en klaar deeg. Natuurlijk kun je ook zelf deeg maken.
Wat heb je nodig om Duitse flammkuchen te maken?
– 1 rol deeg voor flammkuchen (tante Fanny, koelvers)
– 100 gram spekreepjes
– 1 rode ui in ringen
– 1 witte ui in ringen
– 150 gram crème fraîche
– peper
– evt wat geraspte kaas
Hoe maak je de Duitse flammkuchen?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Klop de crème fraîche met wat peper, met een vork los. Spreid het deeg uit op een vel bakpapier en leg dat op een bakplaat. Bestrijk de deeglap met de crème fraîche. Verdeel de uienringen, spekjes en eventueel de geraspte kaas erover en bak de flammkuchen in 15-20 minuten lekker knapperig.
Guten apetit!
Pin voor later:
Och wat is dat megalekker!! Heb het toevallig eerder dit jaar ook op. Lekker om dit zelf te maken, ik ga het eens proberen!
Lekker en heel erg simpel. Laat je me weten hoe het gesmaakt heeft?